Module /  Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden

Je leert dieetmaaltijden en gezonde voeding te bereiden op basis van groenten, fruit en kruiden. Ook het samenstellen van een aanbod voor de meest voorkomende diëten en allergieën en de zoektocht naar volwaardige vervangproducten komt uitgebreid aan bod 

Inhoud

  • Bereiden van dieetmaaltijden, suikervrije, zoutarme en vetloze gerechten rekening houdend met de meest voorkomende voedselallergieën en voedselintoleranties
  • Toepassen van de specifieke technieken van de dieetkeuken
  • Toepassen van algemene dieetrichtlijnen en berekenen van de voedingswaarden van de producten.
  • Uitschrijven van recepturen en technische fiches Past de principes van gezonde voeding toe bij bepaalde voedingspatronen en diëten 

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Toelatingsvoorwaarden

Het certificaat hulpkok behaald hebben en de deelcertificaten van "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken".

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules

  • Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden
  • Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken
  • Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden
  • Chef de partie vlees, wild & gevogelte
  • Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie desserten, gebak en brood