Module /  Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden

Groenten, fruit en kruiden uit de inheemse keuken worden centraal gezet in de gerechten. Je leert de juiste bereidingstechnieken en culinaire toepassingen om producten tot hun recht te laten komen.

Inhoud

  • Werken met groenten en fruit
  • Treffen van de nodige voorbereidingen de gepaste bereiding
  • Bereiden van soepen, voorgerechten en hoofdgerechten op basis van groenten en fruit
  • Kiezen en bereiden van passende bijgerechten (sauzen, aardappelgerechten, …) 


Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Toelatingsvoorwaarden

Het certificaat hulpkok behaald hebben en de deelcertificaten van "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken".

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Periode Lesmoment(en) Lesplaats Lestijden Kostprijs
Van 01/02/2023 tot 21/06/2023 woensdag van 18:00 u. tot 21:50 u. Boomgaardstraat 58, 2300 Turnhout 80 € 355 Online inschrijven

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden


Mogelijke vervolgmodules

  • Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken
  • Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden
  • Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden
  • Chef de partie vlees, wild & gevogelte
  • Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie desserten, gebak en brood