Module /  Duits 9B

Wil je graag vlot Duits leren spreken omdat je het nodig hebt op je werk, tijdens je vakantie of om met je buurman te praten? Dan is de cursus Duits van het CVO Edukempen de juiste keuze.

Inhoud

In deze module ligt de focus op spreken en luisteren. Je communiceert spontaan en moeiteloos in een Duitstalige omgeving. Je taalgebruik wordt alsmaar nauwkeuriger en adequater. De teksten zijn allemaal authentiek, de onderwerpen zeer divers en soms complex. 
Je maakt presentaties, discussieert over verscheidene onderwerpen en geeft je mening over een krantenartikel, een boek, film of toneelstuk. De taallessen zijn zeer praktisch.   

Toelatingsvoorwaarden

Het deelcertificaat van de voorgaande module behaald hebben. 
Indien je de taal al in zekere mate beheerst, leg je een niveautest af. Zo kom je steeds terecht in de module die het best aansluit bij jouw niveau. Neem hiervoor contact op met ons centrum. 

Cursussen

Inschrijven voor de modules die starten in september is mogelijk tot 1/3 van de lestijden aangeboden zijn. Inschrijven voor de B-modules die starten in de derde/vierde lesweek van januari kan mits voorkennis en na contact met de taalcoördinator.

Mogelijke vervolgmodules

Module Duits RG 4.2 – lezen en schrijven – voor het certificaat van de volledige opleiding RG 4.