Barbecue & Plancha
Officiƫle benaming: Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden, Eenvoudige nagerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
Het Perfecte Grillfeest, Het Hele Jaar Door!
Maak je klaar voor een jaar vol onvergetelijke grillmomenten met onze BBQ & Plancha cursus!
In deze uitgebreide cursus leer je alles over het creëren van de perfecte BBQ- en planchagerechten, met recepten die passen bij elk seizoen. We besteden aandacht aan klassieke favorieten, moderne creaties en speciale tips voor diverse grilltechnieken het ganse jaar door.
Je leert in deze cursus:
- Diverse grilltechnieken: van direct en indirect grillen tot roken en slow cooking.
- Seizoensgebonden ingrediënten selecteren: perfecte selectie en voorbereiding per seizoen.
- Smaakvolle gerechten maken: klassieke favorieten, moderne creaties en vegetarische opties.
- Marinades & rubs bereiden : maak je eigen unieke smaken.
- Bijgerechten & salades klaarmaken: om je grillfeest compleet te maken.
- Opleidingscheques
- Vlaams Opleidingsverlof
Als je slaagt voor al de modules behaal je het certificaat keukenmedewerker
- In de campussen (Balen, Edegem, Mol & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient ook nog apart aangekocht te worden.
Geen cursussen gevonden
Liever iets anders
Liever iets anders carousel
Liever iets anders carousel-
De dagelijkse keuken
Leer koken met plezier en creëer elke dag heerlijke en eenvoudige maaltijden voor jezelf en je dierbaren.
-
Eenvoudige vlees- en gevogelte gerechten
In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en na verwerkende activiteiten verrichten, inclusief het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren van vlees en gevogelte. -
Franse keuken
In deze module leer je de Franse keuken kennen. Van de Bourgogne tot aan de Middellandse zee. Met onder andere klassiekers zoals coq au vin, boeuf Bourguignon, bouillabaise en tarte tatin.
-
Lekker & gevarieerd
In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips en trics om lekkere en gevarieerde gerechten met vlees en gevogelte op je bord te toveren. Daarnaast besteden we de nodige aandacht om leuke basisdesserten te creeëren. -
Lekker & gezond
In deze module leer je eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips & trics om lekkere en gezonde gerechten op basis van groenten, kruiden en vis klaar te maken. Zowel warme als koude gerechten. -
Midden-Oosterse gerechten
Laat je meevoeren op een culinaire expeditie door de rijke en diverse wereld van de Oosterse keuken, waar exotische smaken en eeuwenoude tradities samensmelten in een onvergetelijke gastronomische beleving.
Leer de geheimen van authentieke Thaise curry's, Japanse sushi,Indiase tandoori gerechten en nog veel meer!
-
Oosters getint
In deze module leer je eenvoudige gerechten met groeten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. We geven deze gerechten een Oosters tintje geven.
-
Ovenschotels, eenpansgerechten & toetjes
In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.We gaan hiermee aan de slag om verrukkelijke ovenschotels te bereiden en de restjes die je nog hebt liggen om te toveren naar heerlijke combinaties met vlees en gevogelte. Daarnaast wordt er ook de nodige aandacht besteed aan lekkere dessertjes.
Je maakt kennis met een rijke bron aan inspirerende ovenschotels en éénpansgerechten die je toelaten elke dag weer iets nieuws op tafel zetten, snel en gemakkelijk. -
Wereldkeuken
In deze korte module maak je een culinaire rondreis door de wereld.De gerechten zijn soms een beetje ‘vertaald’ zodat je ze gemakkelijk thuis kan maken, zonder eindeloos op zoek te moeten gaan naar dat éne specifieke ingrediënt. In de lesplaats Edegem staat er deze module een trip langs Het Midden Oosten, Azie en Afrika op het programma: Baba ganoush, humus, falafel, sushi, yakitori, tataki, moambe en bobotie komen allemaal aan bod. -
Zoetjes & toetjes
In onze Zoetjes & Toetjes cursus leer je de geheimen van perfect gerezen cakes, luchtige taarten, verrukkelijke koekjes, gekoelde cheesecakes, luchtige mousse desserts en verrukkelijke tiramisu.