Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Koken - Hobby / Koken - Hobby / Lekker & gevarieerd

Lekker & gevarieerd

Officiële benaming: Eenvoudige nagerechten, Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten

In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips en trics om lekkere en gevarieerde gerechten met vlees en gevogelte op je bord te toveren. Daarnaast besteden we de nodige aandacht om leuke basisdesserten te creeëren. 

 • Basissauzen voor vleesgerechten
 • Voorbereiden en bereiden van basisgerechten met vlees en gevogelte, zowel warme als koude gerechten
 • Voorbereiden en bereiden van basisnagerechten en zuivelgerechten
 • Dresseren van basisnagerechten

 • Opleidingscheques
 • Vlaams Opleidingsverlof

Deelcertificaat eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
Deelcertificaat eenvoudige nagerechten

In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.

In de overige campussen dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Staat er vermeld "Contacteer secretariaat"? Dit betekent dat er nog maar enkele plaasten beschikbaar zijn. Voor deze laatste plaatsen kan er enkel ter plaatse op het secretariaat ingeschreven worden.

28/01/2025 - 17/06/2025

Dinsdagavond

Turnhout - Campus Gastronomie

Boomgaardstraat 60

€ 260.00

Liever iets anders

 • Aangepast koken

  Met de juiste combinaties en goede alternatieven zetten we gezonde voeding in een trendy nieuw kleedje
 • Barbecue & Plancha

  Het Perfecte Grillfeest, Het Hele Jaar Door! 

  Maak je klaar voor een jaar vol onvergetelijke grillmomenten met onze BBQ & Plancha cursus! 

  In deze uitgebreide cursus leer je alles over het creëren van de perfecte BBQ- en planchagerechten, met recepten die passen bij elk seizoen. We besteden aandacht aan klassieke favorieten, moderne creaties en speciale tips voor diverse grilltechnieken het ganse jaar door. 

 • Brunch en lunch

  Duik in de wereld van heerlijke brunches en lunches en leer de geheimen van het creëren van smaakvolle en voedzame gerechten die perfect zijn voor elk moment van de dag. In deze unieke kookcursus ga je op culinaire ontdekkingsreis en leer je diverse technieken, tips en trucs om onvergetelijke brunches en lunches te serveren.

 • De dagelijkse keuken

  Leer koken met plezier en creëer elke dag heerlijke en eenvoudige maaltijden voor jezelf en je dierbaren.

 • Fastfood & Streetfood

  In de cursus Streetfood & fastfood leer je snelle gerechten maken die de smaken van diverse culturen samenbrengen. 

  Vergeet even saaie burgers en vettige friet. Streetfood is een explosie van verse exotische ingrediënten, traditionele recepten en culinaire creativiteit, die je smaakpapillen meenemen op een reis om de wereld.

 • Lekker & gezond

  In deze module leer je eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
  Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips & trics om lekkere en gezonde gerechten op basis van groenten, kruiden en vis klaar te maken. Zowel warme als koude gerechten.
 • Midden-Oosterse gerechten

  Laat je meevoeren op een culinaire expeditie door de rijke en diverse wereld van de Oosterse keuken, waar exotische smaken en eeuwenoude tradities samensmelten in een onvergetelijke gastronomische beleving.

  Leer de geheimen van authentieke Thaise curry's, Japanse sushi,Indiase tandoori gerechten en nog veel meer!

 • Oosters getint

  In deze module leer je eenvoudige gerechten met groeten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. We geven deze gerechten een Oosters tintje geven.

 • Ovenschotels, eenpansgerechten & toetjes

  In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
  We gaan hiermee aan de slag om verrukkelijke ovenschotels te bereiden en de restjes die je nog hebt liggen om te  toveren naar heerlijke combinaties met vlees en gevogelte. Daarnaast wordt er ook de nodige aandacht besteed aan lekkere dessertjes.
  Je maakt kennis met een rijke bron aan inspirerende ovenschotels en éénpansgerechten die je toelaten elke dag weer iets nieuws op tafel zetten, snel en gemakkelijk. 
 • Trendy koken

  In de modules van de opleiding Huishoudelijk koken leer je steeds een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samen te stellen. Je maakt kennis met de nationale en de internationale keuken. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak; in deze opleiding bieden we alles aan. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou. 
  De lessen zijn praktijkgericht, met een vleugje theorie.  Per twee cursisten is een kookeiland voorzien. Op het einde van elke lesavond worden de gerechten samen geproefd.
 • Wereldkeuken

  In deze korte module maak je een culinaire rondreis door de wereld. 
  De gerechten zijn soms een beetje ‘vertaald’ zodat je ze gemakkelijk thuis kan maken, zonder eindeloos op zoek te moeten gaan naar dat éne specifieke ingrediënt. In de lesplaats Edegem staat er deze module een trip langs Het Midden Oosten, Azie en Afrika op het programma: Baba ganoush, humus, falafel, sushi, yakitori, tataki, moambe en bobotie komen allemaal aan bod.
 • Zoetjes & toetjes

  In onze Zoetjes & Toetjes cursus leer je de geheimen van perfect gerezen cakes, luchtige taarten, verrukkelijke koekjes, gekoelde cheesecakes, luchtige mousse desserts en verrukkelijke tiramisu.