Module /  Gids EVC-assessment

Ben je al lange tijd actief als gids, maar heb je het gevoel dat je competenties niet volledig erkend worden door de sector? Ben je ervan overtuigd dat je wel alle competenties bezit om recht te hebben op deze erkenning? Laat je competenties dan testen bij een erkend EVC-testcentrum zoals CVO EduKempen. 

Inhoud

Om aan te tonen dat je de competenties van de beroepskwalificatie Gids hebt verworven, leg je een assessment af dat bestaat uit een aantal proeven. 
 
Als je slaagt voor het volledige assessment, krijg je een bewijs van beroepskwalificatie dat erkend is door de sector. Dit ervaringsbewijs is even waardevol als het bewijs van een opleiding. 
 
Als na het assessment blijkt dat je enkel over een gedeelte van de competenties uit de beroepskwalificatie beschikt, krijg je een bewijs van competenties. Hiermee kan je bijvoorbeeld vrijstellingen aanvragen als je een opleiding gaat volgen. 
 
Het assessment gaat door op onze campus de Merodelei in Turnhout. 

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques

Cursussen

Contacteer ons via evc@edukempen.be voor meer informatie of om je in te schrijven.

Opmerkingen

Wat kost een EVC assessment? 
De financiële bijdrage van de EVC-kandidaat is 141 euro voor een EVC-assessment. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.
Voor bepaalde kansengroepen zoals werkzoekenden, personen die een leefloon ontvangen … bedraagt de financiële bijdrage 70,50 euro.