Opleidingen /  Hulpkok

Na het behalen van het certificaat van keukenmedewerker, kan je doorstromen naar de opleiding hulpkok.

Als hulpkok ben je de rechterhand van de kok en bereid je gerechten volgens de juiste kooktechnieken. Je zorgt mee voor een goede mise-en-place en staat mee in voor een goede werkorganisatie van de keuken en zorgt voor een gepaste communicatie met andere collega’s, gasten en leveranciers.

In de modules van de opleiding Hulpkok leer je een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samenstellen. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak en de basis van de zaal; in deze opleiding komt het aan bod. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou. 

De lessen zijn praktijkgericht, met een theoretische onderbouw. Op het einde van elke lesavond worden de gerechten samen geproefd.

Inhoud

  • Samenstellen van een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu
  • Bereiden van soepen, sauzen, salades, desserten, ...
  • Ontvangen en bedienen van gasten
  • Werken volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid

Modules

Module
Bistrogerechten met groenten en kruiden
Bistrogerechten met vis
Bistrogerechten met vlees en gevogelte
Bistronagerechten
Initiatie ontvangst en bediening van gasten
Traject Simpel en lekker
Traject Start to cook

Inschrijven

Voor deze opleiding kan je je inschrijven op volgend secretariaat:

Traject

Uurrooster

Brochure

Studiebewijs

Na het afronden van alle modules van de opleiding hulpkok behaal je het certificaat Hulpkok.
Diploma secundair onderwijs Hulpkok in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming.

Opmerkingen

Wens je meer informatie?
Mail naar: 
  • mol@edukempen.be voor de cursussen die worden aangeboden in Mol en Balen
  • gastronomie@edukempen.be voor de cursussen die worden aangeboden in Turnhout

Downloads