Opleidingen / ICT - Grafisch, Computer & Smartphone / Computercursus / Creatief / Adobe Photoshop - Deel 1 (voor beginners)

Adobe Photoshop - Deel 1 (voor beginners)

Officiƫle benaming: Creatief met afbeeldingen: eenvoudige bewerkingen

Foto's met storende achtergronden behoren vanaf nu tot het verleden. Je retoucheert al je foto's en maakt ze afdrukklaar door de juiste afmetingen en resolutie te kiezen. Stap voor stap leer je de basisvaardigheden van dit uitgebreide pakket kennen: afmetingen en resoluties bepalen, lagen aanmaken, selecteren, transformeren, retoucheren, tekst opmaken...
In deze basismodule wordt er gewerkt met de Nederlandstalige versie van het programma Adobe Photoshop CC.

We werken in deze cursus onder meer met:
-resolutie en afbeeldingsgrootte
-bestandsformaten JPG en PSD
-kleurmodellen RGB en CMYK
-licht- en kleurcorrecties
-canvasaanpassingen
-retourcheer- en selectiegereedschappen
-transformatietechnieken - schalen, roteren, vervormen, perspectief
-tekst - toevoegen en bewerken
-Camera Raw
-teken- en schildergereedschappen
-lagen - lagen uitlijnen
-filters
-vormen
-vectortechnieken
-maskerbeginselen...

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

De deelcertificaten van de modules  Aan de slag met ICT,  E-communicatie, internet en online diensten en  Start to create behaald hebben, of slagen voor een vrijstellingsproef.  Neem hiervoor contact op met ons centrum.

Adobe Photoshop - Deel 1 (voor beginners)

04/09/2023 - 22/01/2024

Maandagavond

Turnhout - Campus Boomgaard

Boomgaardstraat 56

€ 90.00

Liever iets anders

  • Creatief met de computer

    Wanneer je graag creatief bezig bent op je computer is deze cusus voor jou! Je leert foto's verbeteren en bewerken, kaartjes en uitnodigingen maken, ... 
    We werken met gratis (online) programma's. 

  • Gratis fotobewerking met PIXLR - deel 3

    In deze cursus leer je jouw afbeeldingen bewerken met het gratis fotobewerkingsprogramma PIXLR. Het programma lijkt een beetje op Adobe Photoshop maar de functionaliteiten wat beperkter bij PIXLR en daardoor ook eenvoudiger.

  • Adobe Photoshop - voor gevorderden

    Je verdiept je verder in geavanceerde functies van Adobe Photoshop.
  • Adobe Photoshop - voor senioren - Opfris

    Je hebt de basis van Photoshop al goed onder de knie, maar je wil graag bezig blijven met fotobewerking om je technieken te verfijnen. 

  • Grafische vormgeving

    In deze module leer je hoe je tot een creatief ontwerp kan komen en hoe je dit vervolgens met behulp van software op een efficiĆ«nte manier kan visualiseren. We besteden zowel tijd aan het creatieve denkproces als aan basistechnieken voor digitaal tekenen, beeldbewerking en lay-out. 
  • Animatie

    In deze module leert je eenvoudige animaties uitwerken voor crossmediale producties. Je leert een esthetisch verantwoord ontwerp te maken op een doelgroepgerichte manier. Het accent ligt hoofdzakelijk op het toepassen van animaties op statisch beeldmateriaal. In deze module krijgt de cursist inzicht in de gangbare animatietechnieken en leert men de productie publiceren. 
  • Content visualiseren met lay-out en typografie

    In deze module leer je een ontwerp maken met aandacht voor lay-out en typografie. Je staat stil bij de verschillende aspecten die noodzakelijk zijn voor het evenwichtig opmaken en positioneren van content (tekst, kleur, beeldmateriaal en illustraties).

     

  • 3D-tekenen (Blender)

    In deze module leer je je eigen virtuele werelden te bouwen, door schetsen en tekeningen te vertalen naar een 3D-model.

  • Beeldbewerking voor fotografen (Lightroom/photoshop)

    In deze module kan je je nog meer verdiepen in het nabewerken van digitale foto’s. In Mol verdiepen we ons in Adobe Photoshop, in onze lesplaats in Turnhout leer je zowel Adobe Lightroom al Adobe Photoshop specifiek met hun doel te gebruiken. Eerst maak je kennis met de basis, maar al snel ga je over tot het eigenlijke verbeteren van je foto’s. We gaan ook op pad om zelf foto’s te maken en om deze dan te bewerken.  

  • 3D printen Inventor