Module /  Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten & Eenvoudige nagerechten

In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en na verwerkende activiteiten verrichten, inclusief het ontvangen en controleren, opslaan, verpakken en etiketteren van vlees en gevogelte. 

Inhoud

  • Basissauzen voor vleesgerechten
  • Voorbereiden en bereiden van basisgerechten met vlees en gevogelte, zowel warme als koude gerechten
  • Voorbereiden en bereiden van basisnagerechten en zuivelgerechten
  • Dresseren van basisnagerechten

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Eenvoudige vlees- en gevogelte gerechten + Eenvoudige nagerechten na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Periode Lesmoment(en) Lesplaats Lestijden Kostprijs
Van 06/09/2022 tot 24/01/2023 dinsdag van 18:00 u. tot 21:50 u. Boomgaardstraat 58, 2300 Turnhout 80 € 260 Online inschrijven
Van 30/01/2023 tot 19/06/2023 maandag van 18:00 u. tot 21:50 u. Boomgaardstraat 58, 2300 Turnhout 80 € 260 Online inschrijven
Van 02/02/2023 tot 22/06/2023 donderdag van 18:00 u. tot 21:50 u. Boomgaardstraat 58, 2300 Turnhout 80 € 260 Online inschrijven

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  •  In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules

  • Eenvoudige visgerechten
  • Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • Initiatie en bediening van gasten
  • Indien je keukenmedewerker volledig hebt afgerond, kan je starten met hulpkok.