Module /  Restaurant à la carte en keukenbeheer

In deze module leer je de nodige technieken om de keuken correct te beheren van het samenstellen van gerechten en menu’s tot het berekenen van de kostprijs en het beheren van de bijhorende bestellingen.

Inhoud

  • Samenstellen van de menukaart en gerechten
  • Daarbij rekening houden met:
    - de juiste smaakcombinaties, texturen en kleuren
    - het seizoenaanbod en de prijs van de voedingswaren
    - budget, foodcost, afwisseling in het assortiment, allergenen en diëten
    - nieuwe trends en technologieën
  • Zorgen voor een evenwichtige samenstelling van de gerechten en de menukaart
  • Opstellen van technische fiches of handleidingen per gerecht
  • Overleggen met de gespecialiseerde drankenkelner en/of maître d'hôtel om de wijnen en dranken af te stellen

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Toelatingsvoorwaarden

Het certificaat van hulpkok en de deelcertificaten "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken" behaald hebben.

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Restaurant à la carte en keukenbeheer na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

Deze cursus staat momenteel niet op de planning. Vul hier jouw gegevens in en wij brengen jou op de hoogte zodra er een nieuwe cursus start.

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules