Opleidingen /  Mode dames

De lessen binnen de opleiding ‘Realisaties Dameskleding’ zijn praktijkgericht. Je leert patronen tekenen, aanpassen en gebruiken. In elke module leer je technieken en vaardigheden die inhoudelijk passen bij de module. 
Beginners starten in de module basis naaien. Basistechnieken in verband met het gebruik van de naaimachine en patroontekenen worden aangeleerd tijdens het uitwerken van eenvoudige kledingstukken. Na de module basis naaien kan je, naargelang het traject, verder doorstromen. 
Een team gemotiveerde en vakkundige leerkrachten staat klaar om je de kneepjes van het vak te leren. We werken in kleine groepen, waarin je individueel begeleid wordt. De lokalen zijn uitgerust met het nodige professionele materiaal: degelijke naaimachines, overlockmachines, coverlockmachines, strijkpersen, enz. … 
Je kan kwaliteitsvolle werkstukken uitwerken, vakkundig de technieken toepassen en de pasvorm van kledingstukken aanpassen op persoon en in de patronen. 

Modules

Module
Basis naaien
Blouse en jurk
Chanel-outfit
Frutsels en Prutsels
Home -and-loungewear
Jas en mantel
Lingerie
Rok en broek
Rok en broek: patroontekenen
Sport en vrijetijdskleding
Suite en feestkleding
Tailleur en tweestuks
Tweestuks en mantel

Inschrijven

Voor deze opleiding kan je je inschrijven op volgend secretariaat:

Traject

Opmerkingen

De vrijdagen die bij de cursussen mode van Mol, Balen, Geel en Westerlo vermeld staan is een workshop die éénmalig zal doorgaan in de vestiging in Mol of Westerlo.

Bekijk het werk van de cursisten

Downloads