Module /  Kennis en degustatie bier

In deze module leer je zowel de Belgische als buitenlandse biersoorten proeven en beoordelen volgens zintuiglijke analyse, alsook de bieren op temperatuur brengen (op de juiste wijze en met het gepaste ritueel).

Inhoud

  • Proeven van Belgische en buitenlandse bieren en beoordelen volgens zintuiglijke analyse
  • Chambreren of koelen van de bieren naargelang de soort
  • Openen van de fles(sen) en decanteren van de dranken indien nodig
  • Bereiden van de dranken op de voorgeschreven wijze en met het gepaste ritueel

Toelatingsvoorwaarden

Geslaagd zijn voor de module "Initiatie bierkennis en -degustatie"

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Kennis en degustatie bier na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediĆ«ntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediĆ«ntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules

  • Bier & gastronomie, bierkaart en -kelder