Module /  Serveren van dranken en gerechten

In deze module van de opleiding sommelier leer je het uitschenken van de verschillende soorten wijn en bier en het serveren van de bijhorende gerechten.

Inhoud

  • Onthaal van de gasten
  • Gasten adviseren betreffende bijpassende wijnen of bieren
  • Opnemen van bestellingen opnemen
  • De gekozen bieren of wijnen op temperatuur brengen, uitschenken en opdienen samen met de bestelde gerechten.
  • Inrichten, op orde zetten en opruimen van office, toog en/of bar.
  • Reinigen en opbergen van gebruikte materialen. 

Toelatingsvoorwaarden

Geslaagd zijn voor één van volgende modules:
  • Wijn en gastronomie, wijnkaart en -kelder
  • Bier en gastronomie, bierkaart en -kelder

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Serveren van dranken en gerechten na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden