Module /  Wijn & gastronomie, wijnkaart en -kelder

De kroon op het werk van de verschillende wijnmodules: je gaat wijnen en gerechten combineren. Hiervoor ga je leren om jouw zintuigen nauwkeuriger te gebruiken.

Inhoud

  • Dieper ingaan op de samenwerking tussen de smaken, texturen en aroma’s van de wijn en de gerechten
  • Proeven van verschillende wijnen bij een gerecht
  • Kaas en wijn
  • Desserten en wijn
  • Plannen van een menu met verschillende gangen
  • Hoe wijnen bewaren
  • Opstellen van een wijnkaart 

Toelatingsvoorwaarden

Geslaagd zijn voor volgende modules:
  • Initiatie wijnkennis en -degustatie
  • Kennis en degustatie Franse wijnen
  • Kennis en degustatie Europese wijnen
  • Kennis en degustatie wereldwijnen

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Wijn & gastronomie, wijnkaart en -kelder na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules

  • Serveren dranken en gerechten
  • Initiatie bierkennis en -degustatie