Module /  Restaurantdesserten, - gebak en -brood

Desserten, gebak en brood uit de inheemse keuken worden centraal gezet in de gerechten. De juiste bereidingstechnieken en culinaire toepassingen komen aan bod om het product waarmee we werken tot zijn recht te laten komen.

Inhoud

  • Bereiden van diverse soorten degen en beslagen
  • Bereiden van diverse soorten brood
  • Bereiden van roomijs, sorbet en bevroren desserten
  • Bereiden van diverse componenten (slagroom, eiwit…) en vullingen
  • Bereiden van nat en droog gebak, wafels en pannenkoeken
  • Smelten van chocolade en karamelliseren van suiker
  •  Uitrollen van degen en beslagen, toepassen van spuit-, snij-, rol-, mouleer- of uitsteektechnieken

Voor deze module heb je mogelijk recht op:

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Toelatingsvoorwaarden

Het certificaat hulpkok behaald hebben en de deelcertificaten van de modules "Onthaal en omgang met gasten" en "Interactie zaal/keuken".

Studiebewijs

Je ontvangt het deelcertificaat Restaurantdesserten, -gebak en -brood na het succesvol afronden van deze cursus.

Cursussen

Het is momenteel niet mogelijk om voor deze cursus in te schrijven. Gelieve contact op te nemen met het secretariaat voor meer informatie.

Opmerkingen

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen (Mol, Balen & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

Mogelijke vervolgmodules

  • Restaurantdesserten, - gebak en - brood uit de wereldkeuken
  • Gezonde en dieet restaurantdesserten, -gebak en -brood
  • Trendy en alternatieve restaurantdesserten, -gebak en -brood
  • Chef de partie vlees, wild & gevogelte
  • Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie groenten, fruit & kruiden