Opleidingen / Techniek, Klussen & Doe-het-zelf, Ambachten / Auto & Fiets / Polyvalent mecanicien / Comfort- en veiligheidssystemen

Comfort- en veiligheidssystemen

Officiƫle benaming: Comfort- en veiligheidssystemen

In deze module leer je de oorzaken van mechanische, elektrische en hydraulische storingen aan comfort- en veiligheidssystemen van voertuigen identificeren en de nodige vervangingen en herstellingen uitvoeren met inschatting van kosten en herstellingstermijnen. Je leert ook complexe onderhoudswerkzaamheden aan klimaatbeheersingssystemen uitvoeren en complexe toebehoren monteren. 

 • Opleidingscheques
 • Vlaams Opleidingsverlof

Geen cursussen gevonden

Liever iets anders

 • Banden voertuigen

  In deze module leert de cursist banden van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen (< 3,5 ton) herstellen of vervangen, afwijkende slijtagepatronen interpreteren, wielen en banden demonteren, monteren en uitbalanceren. Er wordt steeds aandacht besteed aan de geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen

 • Onderhoud voertuigen

  In deze module leer je onderhoud op voertuigen uitvoeren volgens de voorschriften van de constructeurs. Je leert ook voertuigen klaarmaken om af te leveren aan de klant en voertuigen controleren voor de technische keuring.

 • Elektrische systemen voertuigen

  In deze module leert de cursist basismetingen, herstellingen en vervangingen uitvoeren aan elektrische systemen van een voertuig.

 • Aandrijflijn en rollend gedeelte

  In deze module leer je basisherstellingen uitvoeren aan de aandrijflijn en het rollend gedeelte van voertuigen en slijtage-onderdelen vervangen.

 • Veiligheid Hybride en elektrische voertuigen niveau 1

  In deze module leer je de algemene opbouw en werking van elektrische en hybride voertuigen kennen. Je leert ook de voornaamste risico’s kennen die verbonden zijn aan de onderdelen van deze aandrijfsystemen. 

 • Elektriciteit en elektronica voertuigen

  In deze module leer je de oorzaken van elektrische storingen aan de verschillende systemen van voertuigen identificeren en repareren. 

 • Verbrandingsmotoren

  In deze module leer je de oorzaken van mechanische storingen aan verbrandingsmotoren van voertuigen identificeren en de nodige vervangingen en herstellingen uitvoeren. Je leert ook complexe onderhouds- en herstellingswerkzaamheden uitvoeren aan verbrandingsmotoren en de bijhorende systemen, dit met inschatting van kosten en herstellingstermijnen.

 • Onderstel

  In deze module leer je de oorzaken van mechanische, elektrische en hydraulische storingen aan vering, wielophanging, stuurinrichting, remsystemen met actieve veiligheidssystemen en carrosserieonderdelen van voertuigen identificeren en de nodige vervangingen en herstellingen uitvoeren met inschatting van kosten en herstellingstermijnen.

 • Motormanagement

  In deze module leer je de oorzaken van elektrische storingen aan de verschillende motormanagementsystemen van verbrandingsmotoren van voertuigen identificeren en de nodige vervangingen en herstellingen uitvoeren met inschatting van kosten en herstellingstermijnen. 

 • Overbrengingssystemen

  In deze module leer je de oorzaken van mechanische, elektrische en hydraulische storingen aan koppelingen en overbrengingssystemen van voertuigen identificeren en de nodige vervangingen en herstellingen uitvoeren met inschatting van kosten en herstellingstermijnen. Je leert ook complexe onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan koppelingen en versnellingsbakken. 

 • Veiligheid hybride en elektrische voertuigen niveau 2

  In deze module leer je de opbouw en werking van hybride en elektrische voertuigen kennen en een veilige werkmethode toepassen bij het uitvoeren van werkzaamheden aan deze aandrijfsystemen.