Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Bakken & patisserie / Chocoladebewerker-IJsbereider / IJsbereidingen

IJsbereidingen

Officiële benaming: Consumptie-ijs en sorbet

Roomijs en sorbets, van een bescheiden verfrissende coupe tot een uiterst verfijnde ijstaart. 
Combinaties van roomijs en sorbets, met noten en vruchten, met chocolade, biscuits en marsepein. 
Elk feest, alle seizoenen lenen zich als het ware om vertolkt en verbeeld te worden in een creatie van roomijs en sorbets. 

 • Opleidingscheques
 • Vlaams Opleidingsverlof

Deelcertificaat consumptie-ijs en sorbet

Staat er vermeld "Contacteer secretariaat"? Dan zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor deze laatste plaatsen kan er enkel ter plaatse op het secretariaat ingeschreven worden. Is de cursus volzet? Vul hier jouw gegevens in en krijg een bericht als er een nieuwe cursus start.

In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. In de overige campussen dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden

28/01/2025 - 17/06/2025

Dinsdagavond

Turnhout - Campus Gastronomie

Boomgaardstraat 60

€ 255.00

Liever iets anders

 • Dessertkoekjes

  Dessertkoekjes, krokant, vers gebakken, zoete -, zoute -, gevulde - kruidenkoekjes, steekkoekjes, spuitkoekjes, chocoladekoekjes … enz. Dessertkoekjes zijn terug van nooit weg geweest. 
  Waar vroeger iedereen zelf koekjes bakte, werd het ambachtelijk dessertkoekje geleidelijk verdrongen door voorverpakte assortimenten van de industriële koekjesfabrikanten. Maar tegenwoordig wil iedereen weer zelf aan de slag gaan in de keuken en met eerlijk grondstoffen werken en lekkere creaties maken. Het bakken zelf is gewoonweg al leuk om te doen. 
  Zelf versgebakken dessertkoekjes lokt anderen naar de keuken en samen ervan proeven… da’s pas genieten! 
 • Pralines

  In deze module helpen we je op weg en gaan we vooral je creativiteit aanwakkeren om de lekkerste pralines en chocoladecombinaties te maken. 
  Welke grondstoffen zijn nodig, welke factoren hebben een invloed op de verwerking van chocolade, enz.?