Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Bakken & patisserie / Chocoladebewerker-IJsbereider / Pralines

Pralines

Officiële benaming: Eenvoudige chocoladeproducten

In deze module helpen we je op weg en gaan we vooral je creativiteit aanwakkeren om de lekkerste pralines en chocoladecombinaties te maken. 
Welke grondstoffen zijn nodig, welke factoren hebben een invloed op de verwerking van chocolade, enz.? 

  • Werken met noten, vruchten, chocolade, biscuits en marsepein
  • De lekkerste pralines en chocolade-garnituren

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Deelcertificaat eenvoudige chocoladeproducten

In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. In de overige campussen (Mol, Balen, Edegem & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.
 
Staat er vermeld "Contacteer secretariaat"? Dan zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor deze laatste plaatsen kan er enkel ter plaatse op het secretariaat ingeschreven worden. Is de cursus volzet? Vul hier jouw gegevens in en krijg een bericht als er een nieuwe cursus start.

02/09/2024 - 20/01/2025

Maandagavond

Turnhout - Campus Gastronomie (nieuwbouw)

Boomgaardstraat 58

€ 255.00

Volzet

Liever iets anders

  • Dessertkoekjes

    Dessertkoekjes, krokant, vers gebakken, zoete -, zoute -, gevulde - kruidenkoekjes, steekkoekjes, spuitkoekjes, chocoladekoekjes … enz. Dessertkoekjes zijn terug van nooit weg geweest. 
    Waar vroeger iedereen zelf koekjes bakte, werd het ambachtelijk dessertkoekje geleidelijk verdrongen door voorverpakte assortimenten van de industriële koekjesfabrikanten. Maar tegenwoordig wil iedereen weer zelf aan de slag gaan in de keuken en met eerlijk grondstoffen werken en lekkere creaties maken. Het bakken zelf is gewoonweg al leuk om te doen. 
    Zelf versgebakken dessertkoekjes lokt anderen naar de keuken en samen ervan proeven… da’s pas genieten! 
  • IJsbereidingen

    Roomijs en sorbets, van een bescheiden verfrissende coupe tot een uiterst verfijnde ijstaart. 
    Combinaties van roomijs en sorbets, met noten en vruchten, met chocolade, biscuits en marsepein. 
    Elk feest, alle seizoenen lenen zich als het ware om vertolkt en verbeeld te worden in een creatie van roomijs en sorbets.