Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Bakken & patisserie / Medewerker bakkerij / Gebak en Co

Gebak en Co

Officiële benaming: Taarten op basis van gistdegen

Maak kennis met de verschillende facetten van de brood- en banketbakkerij. De basis van chocoladebewerker en zoveel meer.
Het is een bron van inspiratie waar je veel plezier aan zal beleven. 
Je gasten verwennen met zelfbereid brood en zoetigheden is na deze cursus geen enkel probleem meer.

  • Zelf brood bakken 
  • Mooie en lekkere pralines  
  • Chocolade-creaties   
  • Heerlijke gebakjes en taarten  

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

Deelcertificaat Taarten op basis van gistdegen

In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen.
In de overige campussen (Mol, Balen, Westerlo & Edegem) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.
 
Indien bij de cursus "Contacteer secretariaat" vermeld staat, zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor deze laatste plaatsen kan er enkel ter plaatse op het secretariaat ingeschreven worden. Is de cursus volzet? Geef dan hier jouw gegevens in en wij contacteren je indien er een nieuwe cursus opstart.

04/09/2024 - 22/01/2025

Woensdagavond

Turnhout - Campus Gastronomie (kooklabo)

Boomgaardstraat 60

€ 250.00

30/01/2025 - 19/06/2025

Donderdagavond

Turnhout - Campus Gastronomie (nieuwbouw)

Boomgaardstraat 58

€ 250.00

Liever iets anders

  • Bladerdeeg

    In deze cursus leer je verschillende gerechten op basis van bladerdeeg maken. Gaande van borrelhappjes tot quiches en zo veel meer.

    Verras familie en vrienden met je zelfgemaakte lekkernijen.

  • Broden en harde luxe

    In deze module leer je alles over de harde luxebroden en hoe ze zelf te bakken.
    Bij harde luxe denken we vooral aan stokbroden, pistolets, ... Maar harde luxe is zoveel meer, bv. roggeverdommekes, spek en ui brood, rozijnenkoeken, ...
    Een ideale cursus om zelf voor je ontbijt op zondagmorgen te zorgen.
  • Gerezen bladerdeeg

    Niets is zo heerlijk als je vrienden, familie of jezelf kan verwennen met zelfgebakken, heerlijke knapperige kraakverse koeken, croissants, ... uit gerezen bladerdeeg.
    Het verwerken van de grondstoffen tot gerezen bladerdeeg en het creëren van een afgewerkt product.
  • Meesterlijk banketgebak

    In deze module leer je stap voor stap verschillende fijne creaties te maken. Sommigen zijn eenvoudig maar verrassend, anderen zijn dan weer ingewikkeld maar zeker de moeite waard. 
  • Trendy patisserie

    In deze module leer je onder begeleiding verschillende soorten basisbereidingen en banketproducten voorbereiden en verwerken. 
  • Zachte luxe broden

    In deze module maak je kennis met de bereiding van zachte luxebroden: Franse, iets zoetere, rijke broodsoorten;  broodjes met frangipane, krenten, enz.; Luiks Royal gebak, ...