Broden en harde luxe
Officiƫle benaming: Broden en harde luxe
Bij harde luxe denken we vooral aan stokbroden, pistolets, ... Maar harde luxe is zoveel meer, bv. roggeverdommekes, spek en ui brood, rozijnenkoeken, ...
Een ideale cursus om zelf voor je ontbijt op zondagmorgen te zorgen.
- De grondstoffen en het kneedproces
- Verschillende graan- en bloemsoorten verwerken
- Gevarieerde vormen van broden maken
- Het rijsproces en het afbakken
Deelcertificaat broden en harde luxe
In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen.
In de overige campussen (Mol, Balen, Westerlo & Edegem) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.
Geen cursussen gevonden
Liever iets anders
Liever iets anders carousel
Liever iets anders carousel-
Bladerdeeg
In deze cursus leer je verschillende gerechten op basis van bladerdeeg maken. Gaande van borrelhappjes tot quiches en zo veel meer.
Verras familie en vrienden met je zelfgemaakte lekkernijen.
-
Gebak en Co
Maak kennis met de verschillende facetten van de brood- en banketbakkerij. De basis van chocoladebewerker en zoveel meer.
Het is een bron van inspiratie waar je veel plezier aan zal beleven.
Je gasten verwennen met zelfbereid brood en zoetigheden is na deze cursus geen enkel probleem meer. -
Gerezen bladerdeeg
Niets is zo heerlijk als je vrienden, familie of jezelf kan verwennen met zelfgebakken, heerlijke knapperige kraakverse koeken, croissants, ... uit gerezen bladerdeeg.
Het verwerken van de grondstoffen tot gerezen bladerdeeg en het creëren van een afgewerkt product. -
Meesterlijk banketgebak
In deze module leer je stap voor stap verschillende fijne creaties te maken. Sommigen zijn eenvoudig maar verrassend, anderen zijn dan weer ingewikkeld maar zeker de moeite waard. -
Trendy patisserie
In deze module leer je onder begeleiding verschillende soorten basisbereidingen en banketproducten voorbereiden en verwerken. -
Zachte luxe broden
In deze module maak je kennis met de bereiding van zachte luxebroden: Franse, iets zoetere, rijke broodsoorten; broodjes met frangipane, krenten, enz.; Luiks Royal gebak, ...