Opleidingen
/
Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier
/
Koken - Diplomagerichte opleiding
/
Keukenmedewerker
Keukenmedewerker
Als keukenmedewerker assisteer je de kok en het andere keukenpersoneel. Zo help je voor de service met alle voorbereidingen. Tijdens de dienst help je de (hulp)kok bij de bereidingen en maak je ook eigen bereidingen klaar. Na de dienst ruim je mee op.
Deze opleiding is geschikt voor zowel voor hobbyisten als professionelen.
Deze opleiding is geschikt voor zowel voor hobbyisten als professionelen.
Inhoud
- Algemene voorbereidingen in de keuken
- Bereiden van eenvoudige gerechten: voorgerechten, hoofgerechten, nagerechten en bijpassende sauzen, ...
- Gerechten bereiden waarbij wordt rekening gehouden met het seizoen, budget, ...
- Werken volgens de regels van hygiƫne en voedselveiligheid
- Beheer van voorraad en ontvangst en stockage van ingrediƫnten
Onze modules
Infomomenten
- Edegem - Monseigneur Cardijnlaan op 16/01/2024 van 18:00u tot 21:00u
- Turnhout - Campus Gastronomie op 20/01/2024 van 10:00u tot 12:00u
- Mol - Campus Begonialaan op 24/01/2024 van 19:00u tot 21:00u
Traject
Uurrooster
Brochure
Downloads
Studiebewijs
Na het afronden van alle modules behaal je het "Certificaat keukenmedewerker"
Opmerkingen
Als vervolg op deze opleiding kan je de opleiding hulpkok volgen.
Tijdens de lessen wordt verwezen naar volgende handboeken:
Tijdens de lessen wordt verwezen naar volgende handboeken:
- Basisbegrippen - Pelckmans - ISBN: 978-90-289-2181-8
- Basisgerechten - Pelckmans - ISBN: 978-90-289-2367-6
Aankoop van deze boeken is niet verplicht, maar wel aan te raden.
Wens je meer informatie over deze opleiding? Mail dan naar:
- gastronomie@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus te Turnhout
- mol@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus te Mol en Balen
- edegem@edukempen.be voor de cursussen die aangeboden worden in onze campus Edegem
De vermelde prijzen voor de campus in Turnhout zijn inclusief ingrediëntengelden. Voor de overige campussen dient het ingrediëntengeld nog apart betaald te worden.