Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Koken - Diplomagerichte opleiding / Keukenmedewerker / Brunch en lunch

Brunch en lunch

Officiƫle benaming: Eenvoudige nagerechten, Eenvoudige visgerechten

Duik in de wereld van heerlijke brunches en lunches en leer de geheimen van het creëren van smaakvolle en voedzame gerechten die perfect zijn voor elk moment van de dag. In deze unieke kookcursus ga je op culinaire ontdekkingsreis en leer je diverse technieken, tips en trucs om onvergetelijke brunches en lunches te serveren.

Mogelijke gerechten die aan bod komen:

  • Eggs Benedict: Leer de perfecte poached eggs te maken, de hollandaise saus te beheersen en een klassieke Eggs Benedict te creëren die smelt in je mond.
  • Pancakes & Waffles: Ontdek de geheimen van luchtige pancakes en knapperige wafels, perfect om te combineren met diverse toppings zoals fruit, siropen en slagroom.
  • Salades & Wraps: Leer smaakvolle salades te maken met verse groenten, dressings en eiwitten, en creëer wraps boordevol textuur en smaak.
  • Quiches & Taarten: Ontdek de kunst van het maken van hartige quiches met diverse vullingen en leer heerlijke taarten te bakken die perfect zijn voor brunch of dessert

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

  • In de campussen (Balen, Edegem, Mol & Westerlo) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient ook nog apart aangekocht te worden.

05/09/2024 - 09/01/2025

Donderdagvoormiddag

Balen - Campus Boudewijnlaan

Boudewijnlaan 15

€ 120.00

Liever iets anders

  • Barbecue & Plancha

    Het Perfecte Grillfeest, Het Hele Jaar Door! 

    Maak je klaar voor een jaar vol onvergetelijke grillmomenten met onze BBQ & Plancha cursus! 

    In deze uitgebreide cursus leer je alles over het creëren van de perfecte BBQ- en planchagerechten, met recepten die passen bij elk seizoen. We besteden aandacht aan klassieke favorieten, moderne creaties en speciale tips voor diverse grilltechnieken het ganse jaar door. 

  • De dagelijkse keuken

    Leer koken met plezier en creëer elke dag heerlijke en eenvoudige maaltijden voor jezelf en je dierbaren.

  • Lekker & gevarieerd

    In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips en trics om lekkere en gevarieerde gerechten met vlees en gevogelte op je bord te toveren. Daarnaast besteden we de nodige aandacht om leuke basisdesserten te creeëren. 
  • Lekker & gezond

    In deze module leer je eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips & trics om lekkere en gezonde gerechten op basis van groenten, kruiden en vis klaar te maken. Zowel warme als koude gerechten.
  • Midden-Oosterse gerechten

    Laat je meevoeren op een culinaire expeditie door de rijke en diverse wereld van de Oosterse keuken, waar exotische smaken en eeuwenoude tradities samensmelten in een onvergetelijke gastronomische beleving.

    Leer de geheimen van authentieke Thaise curry's, Japanse sushi,Indiase tandoori gerechten en nog veel meer!

  • Oosters getint

    In deze module leer je eenvoudige gerechten met groeten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. We geven deze gerechten een Oosters tintje geven.

  • Ovenschotels, eenpansgerechten & toetjes

    In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    We gaan hiermee aan de slag om verrukkelijke ovenschotels te bereiden en de restjes die je nog hebt liggen om te  toveren naar heerlijke combinaties met vlees en gevogelte. Daarnaast wordt er ook de nodige aandacht besteed aan lekkere dessertjes.
    Je maakt kennis met een rijke bron aan inspirerende ovenschotels en éénpansgerechten die je toelaten elke dag weer iets nieuws op tafel zetten, snel en gemakkelijk. 
  • Wereldkeuken

    In deze korte module maak je een culinaire rondreis door de wereld. 
    De gerechten zijn soms een beetje ‘vertaald’ zodat je ze gemakkelijk thuis kan maken, zonder eindeloos op zoek te moeten gaan naar dat éne specifieke ingrediënt. In de lesplaats Edegem staat er deze module een trip langs Het Midden Oosten, Azie en Afrika op het programma: Baba ganoush, humus, falafel, sushi, yakitori, tataki, moambe en bobotie komen allemaal aan bod.
  • Zoetjes & toetjes

    In onze Zoetjes & Toetjes cursus leer je de geheimen van perfect gerezen cakes, luchtige taarten, verrukkelijke koekjes, gekoelde cheesecakes, luchtige mousse desserts en verrukkelijke tiramisu.